Екскурзия до Йордания - 4 Days

Четиридневна екскурзия до Йордания

АКАБА – ПЕТРА – ВАДИ РАМ

6.12.2020-9.12.2020  Цена 544 лв.

                   

ден1
Първи ден: София - Акаба

Среща на летище София в 15.30 часа. Отпътуване с редовен полет на авиокомпания Ryanair до Акаба в 17.20 часа. Пристигане в Акаба около 20.30. Посрещане на летището от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела в Акаба, настаняване. Нощувка.

ден2
Втори ден: Акаба - Петра –Акаба 250 км

Закуска. Целодневна екскурзия в скалния град Петра. Едно незабравимо посещение на столицата на набатейците, заселили се тук преди повече от 2000 год. Безспорно най-голямото чудо в Йордания и едно от седемте нови чудеса в света. Отличава се със сградите си, издълбани в скалите, от където произлиза и гръцкото му име: petra – камък. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (Долината на Мойсей). Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1 км., обграден от големи отвесни скали. Ще видим многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатър със 7 000 места, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Над комплекса се извисява манастирът „Ад Деир“, до който се стига по 800 стъпала.

Очаква Ви дълго ходене/около 3-4 часа/ през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки. Късен обяд в селището Вади Муса до Петра. Връщане в хотела в Акаба. Нощувка.

ден3
Трети ден: Акаба - Вади Рам

Закуска. Свободно време до обяд. След обяд екскурзия до пустинята Вади Рам още известна като Лунната пустиня, пътешествие далеч от цивилизацията с джип сафари . „Огромен, ехтящ и божествен…” – така е описал Лорънс Арабски, цветния каньон през който се минава. Голяма част от филма на Дейвид Лийн „Лорънс Арабски” е сниман тук и всъщност самият той е живял по тези места по време на Арабското въстание. Ще имате възможност да се насладите на разходка с камила (по желание ). Следва спирка в бедуинско селище или директно в пустинята, ще опитате чай с кардамон. Вечеря и дискотека в бедуински лагер. Връщане в хотела в Акаба. Свободно време. Нощувка.

ден4
Четвърти ден: Акаба - София

Закуска. Свободно време за покупки и разходка в центъра на Акаба. Освобождаване на хотела в 12 ч. Свободно време за плаж. Разходка с корабче с прозрачно дъно за разглеждане на прекрасното морско дъно изпълнено с разноцветни корали и колоритни тропически риби. Панорамна обиколка с лодката за разглеждане на крайбрежието на Акаба и близкия израелски град Ейлат. Трансфер до летище Акаба. Директен полет Акаба-София в 20.05 ч. Кацане на летище София около 23.30 ч.

Цената включва:

  • 1 брой ръчен багаж с размери до 40х20х25 см;
  • 3 нощувки в хотел по избор 3*/Al Qidra Hotel & Suites Aqaba/ или 4*/Days Inn Hotel & Suites, Aqaba / или подобни със закуска в Акаба;
  • Трансфер Летище –хотел Акаба-Летище
  • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро
  • Екскурзоводско обслужване от представител на агенцията по време на целия престой в Йордания

Цената не включва:

  • Доплащане за 4* хотел-100 лв.
  • Пакетна цена 200 долара за: Целодневна екскурзия в скалния град Петра с включени билет, обяд и екскурзовод на руски език; Джип тур в пустинята Вади Рам с включена вечеря, дискотека и екскурзовод на руски език; Едночасова разходка с лодка с прозрачно дъно из Червено море.
  • Лични разходи;
  • Приоритетно качване на борда на самолета и 2 чанти ръчен багаж: позволява Ви да се възползвате от качване с приоритет и е единственият начин да внесете 2 чанти в кабината. Една се вмества под седалката пред Вас и друга (не повече от 10 кг и размери 55х40х20 см), която може да се съхранява в шкафа над местата. Цената е от около 20 лв. в посока в зависимост от датата на резервация.