Екскурзия до Санкт Петербург - 5 Days

Петдневна самолетна екскурзия до Санкт Петербург

16.08.2021 -20.08.2021                                             Цена 1190 лв.

Програма

ден1
16.08.2021 /ПОНЕДЕЛНИК/ СОФИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Среща на летище София терминал 1 в 4.30 ч. Полет в 06:10 ч. с авиокомпания “Wizz Air” за Санкт Петербург. Кацане на летище “Пулково” в Санкт Петербург около 09:15 ч. Посрещане от местната фирма партньор. Трансфер до Санкт Петербург и панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език: Дворцовият площад със Зимния дворец, Площадът на изкуствата, “Невски проспект”, Марсово поле, Лятната градина, паметникът на Николай I; Площадът на декабристите с паметника на Петър Велики, Генералният щаб на руската армия; Колоната на Александър, Мраморният дворец, бившето търговско пристанище на града. Посещение на Петропавловската крепост и катедралата “Св. Петър и Павел”, където са погребани руските императори от времето на Петър I насам. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ден2
17.08.2021 /ВТОРНИК/ САНКТ ПЕТЕРБУРГ-ПЕТЕРХОФ

Закуска. Екскурзия до Петерхоф . Извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Петерхоф е построен по заповед на Петър Велики в чест на победата на Русия над Швеция по време на Северната война. Служил за лятна резиденция на руските владетели. Посещение на Долния парк– истински шедьовър със своите 173 фонтана. Посещение на Двореца с местен екскурзовод на български език. Връщане в хотела. Свободно време. Посещение на типичен руски ресторант с фолклорна програма /по желание/. Нощувка.

ден3
18.08.2021 /СРЯДА/ САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Посещение на Ермитажа. Това е един от най- богатите музеи в света- грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени сгради, включително Зимния и Менишковския дворец. Той е бил официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. След обяд посещение на Исакиевския събор, четвъртия най-голям куполен храм в света, строен в продължение на 40 години от френския архитект Огюст Монферан. Височината на църквата е 101,50 м, всеки ден множество туристи изкачват 300 стъпала до основата на купола, за да се насладят на прекрасната панорамна гледка към града и събора „Спас на крови“- един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Тук през 1881 г. смъртоносно е ранен император Александър II. Оттам идва и името на църквата – Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв. Това е един от най-сниманите храмове, впечатлява с красивия екстериор, но е богато украсена и отвътре, мозайките са дело на едни от най-добрите руски художници за времето си.

ден4
19.08.2021 /ЧЕТВЪРТЪК/ САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ЦАРСКО СЕЛО

Закуска. Екскурзия до Царско село (понастоящем гр. Пушкин). – предградие на 30 км от Санкт Петербург, известно с дворците и парковете си. Посещение на внушителния Екатеринински дворец , най-вече известен с Кехлибарената стая, наричана “осмото чудо на света”, заради изящната си изработка и красота. Тя изчезва загадъчно по време на Втората световна война и оттогава е в неизвестност. Но руски майстори и учени са направили копие на стаята 1:1 с оригинала. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. ). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. След обяд връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ден5
20.08.2021 /ПЕТЪК/ САНКТ ПЕТЕРБУРГ - СОФИЯ

Закуска. Трансфер до летище “Пулково”. Отпътуване за България в 09:50 ч. с полет на авиокомпания “Wizz Air”. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 13.05 ч.

Цената включва:

 • Самолетен билет и летищни такси София - Санкт Петербург - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой салонен багаж с размери 40/30/20 см
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 4 нощувки със закуски в хотел*** в Санкт Петербург
 • Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод на български език
 • Посещение на Петропавловската крепост
 • Посещение на Исакиевския събор с местен екскурзовод на български език
 • Посещение на събор „Спас на крови“
 • Посещение на Ермитаж с местен екскурзовод на български език
 • Екскурзия до Царско село с местен екскурзовод на български език
 • Екскурзия до Петерхоф с местен екскурзовод на български език
 • Ползване на слушалки по време на цялата туристическата програма с местен екскурзовод
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 EUR с асистанс с покрит риск за COVID-19;

Цената не включва:

 • Административна такса за съдействие от агенцията при издаване на електронна виза за Санкт Петербург (заплаща се задължително с депозита)
 • Входни такси:
 • пакетна цена на всички входни билети по програмата 80 евро
 • Вечеря в традиционен руски ресторант включена програма и вокално - инструментален ансамбъл- подлежи на уточняване
 • Градски транспорт в Санкт Петербург (45 RUB - еднопосочен билет, 355 RUB за 10 пътувания в рамките на 7 дни)
 • 1евро- 90 рубли
 • Разходи от личен характер