Екскурзия до Малта - 4 Days

Тридневна самолетна екскурзия до Малта 

с посещение на Валета и Мдина

                                           495 лв.                                               

 5.11.2021 -8.11.2021                                                                                      

Програма

ден1
05.11.2021 /ПЕТЪК/- СОФИЯ-МАЛТА

Среща на летище София в 12.30 -терминал 1 за полет до Малта в 14.10 ч. Кацане на международно летище Малта около 15.10 часа местно време. Придвижване с градския автобус /около 1 час/ до хотела в градчето Bugibba. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка и вечеря в близките ресторанти. Нощувка.

ден2
06.11.2021 /СЪБОТА/ ВАЛЕТА

Закуска. Целодневна екскурзия до столицата на Малта Ла Валета. По време на разходката ще се насладите на красотата и очарованието на укрепения град, построен през 1566 г. Рицарите от Ордена на св. Йоан са упрaвлявали Малтийските острови 268 години и са
оставили след себе си уникално културно наследство. Посещение на катедралата “Св. Йоан Кръстител“, където ще видим шедьовъра на Микеланджело „Обезглавяването на Йоан Кръстител“. Ще се разходим по централния булевард Република. Ще видим и двореца на Великия магистър. Посещение на парка “ Градините на Барака“ и наблюдаване на традиционната церомония с топовните залпове в 12 часа на обяд. Свободно време. По желание посещение с ферибот на градовете от другия бряг на залива. Ще се насладите на панорамната гледка към Голямото пристанище, включително впечатляващия форт “Сант Анджело”, откъдето великият магистър Ла Валет е ръководел защитата на острова по време на голямата обсада през 1565 г. Връщане в хотела. Нощувка.

ден3
07.11.2020 /НЕДЕЛЯ/ МДИНА – РАБАТ-МОСТА

Закуска. Екскурзия до старата столица на Малта средновековния град Мдина /Градът на мълчанието/. Тихите средновековни улички, запазените дворци и катедрали от 12-15 век, внушителните бастиони ще ви върнат в едни славни отминали времена. Посещение на главната катедрала Св. Павел. Разходка из града-крепост, в който автомобилите са забранени. Следва посещение на съседния /дели ги един площад/ град Рабат. Посещение на древнохристиянските катакомби и пещерата, в която се е криел около 4 месеца Св. Павел, претърпял корабокрушение на острова на път от Йерусалим към Рим. След обяд еккурзия до градчето Моста с посещение на емблематичната катедрала “РОТОНДА“, известна с чудото от Втората световна война, когато бомба минава през покрива на църквата по време на меса с много миряни, удря се в стените и застива без да се взриви. Връщане в хотела. Нощувка.

ден4
08.11.2020 /вторник/ МАЛТА- СОФИЯ

Закуска. Свободно време, възможност за разглеждане на аквариума. Освобождаване на хотела около 12 часа. Придвижване с градския автобус /около 1 час/ до летището. Полет до София в 15.45 ч. Кацане на летище София около 18.40 ч.

Цената включва:

 • Двупосочен самолетен билет за директен полет на Уиз еър София-Малта-София
 • Летищни такси и ръчна чанта с размери 40х30х20см
 • 3 нощувки със закуски на блок маса в хотел 4* в Буджиба
 • ползване на SPA центъра на хотела-топъл вътрешен басейн и джакузи
 • Екскурзовод от България
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро с покрит риск за COVID-19

Цената не включва:

 • градски данък 1.5 евро
 • билети за градския транспорт – билета струва 1.5 евро
 • вход на катедралата Св. Павел и музея в Мдина 10 евро-по желание
 • вход на катедралата „Св. Йоан Кръстител“ и музея в Ла Валета 10 евро /по желание/
 • катакомбите, пещерата на Св. Павел и музея 5 евро /по желание/
 • вход в Ротондата -2 евро /по желание/

Всички екскурзии са с екскурзовод от България и са включени в цената, но през цялото време се ползва градски транспорт.