Екскурзия до Азербайджан и Украйна - 8 Days

Осемдневна самолетна екскурзия до Азербайджан и Украйна

с включени екскурзии в Азербайджан – Баку, Гобустан, Янар Даг, и в Украйна – Киев, Киевско –печорската лавра.

Цена 1628 ЛВ                                                09.07.2020 -16.07.2020

ден1
1 ден 9.07.2020 /ЧЕТВЪРТЪК/ - СОФИЯ –КИЕВ

Среща на летище София в 14.00 часа. Директен полет до Киев в 15.35 ч. Кацане около 17.30 часа местно време. Посрещане от местната туристическа фирма партньор. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

ден2
2 ден 10.07.2020 /ПЕТЪК/ - КИЕВ-БАКУ

Закуска. В 10 часа трансфер до летище Бориспол. Директен полет до Баку в 12.30 ч. Кацане около 16.50 часа местно време. Посрещане от местната туристическа фирма партньор. Трансфер в хотела и настаняване. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

ден3
3 ден 11.07.2020 /СЪБОТА/ - БАКУ

Закуска. Екскурзия: забележителности на стария и съвременен град Баку. Разходка по един от най-големите булеварди в света – Бакински булевард. Следва посещение на стария град Баку, построен още през 12 век с най-впечатляващите паметници на азербайджанската архитектура – двореца на Ширван шах (XV век), който е величествено разположен на най-високата точка от древната част на Баку, Ичери Шехер. Ще видим Замъка Синик Гала, Кераван Сарай, Джума Джамия и забележителната „Момина кула“. Тук са снимани сцени от съветските филми „Диамантената ръка“, „Човекът Амфибия“, „Техеран 43“. Кратка спирка на панорамната площадка и Алеята на мъчениците и време за снимки. Оттук се открива неповторима гледка към Баку, в близост до знаменитите Огнени кули – ултрамодерен архитектурен ансамбъл, признат за символ на съвременен Азербайджан. Свободно време.

Празнична вечеря във фолклорен ресторант. Нощувка.

ден4
4 ден 12.07.2020 /НЕДЕЛЯ/ Баку –Гобустан /130 км/

Закуска. Екскурзия до една от популярните забележителности на Азербайджан, привличаща хиляди туристи ежегодно – Гобустан. . През 1930 година тук са открити петроглифи – скални рисунки, които носят след това световна популярност на този регион. Днес броят им е над 6000, от 2007 година са под закрилата на ЮНЕСКО. Ще видим удивителния свят на скалните изображения, паметници на изкуството, изобразяващи бита и традициите на древните хора.

Сюжетите на скалните рисунки от преди 10 хиляди години са документални свидетелства за живота на хората по тези земи и за отдавна изчезнали древни животни, обитавали тази територия. Следва лада сафари и посещение на другата загадка – калните вулкани, наличието им отрежда на Азербайджан първо място в света. Първото им изригване се е случило преди повече от 25 милиона години! По тази причина резерватът носи прозвището „Другата планета”, а според НАСА тези вулкани са сходни с възвишенията на Марс! Следва спирка на съвременната джамия Биби Ейбат, на брега на Бакинския залив, построена на мястото на стара джамия от 13 век. В строежа са били използвани орнаменти и форми на народната архитектура. Джамията и гробницата Биби Ейбат са считани за свещени и затова са заветна цел на поколения поклонници и пътешественици. Свободно време. Нощувка.

ден5
5 ден 13.07.2020 /ПОНЕДЕЛНИК/ Баку – Апшеронски Полуостров /60 км/

Закуска в хотела. Екскурзия «Атешгях – Храма Огненопоклонниците» – Янар Даг – Храмът на поклонниците на огъня, които са пристигнали тук преди повече от 500 години от Индия и са живяли по тези места до XIX век. Мястото и до ден днешен привлича хиляди поклонници. Това е може би най-популярната и екзотична забележителност на Азербайджан – храмът на вечния огън. Датата на построяване на съоръженията на храма датира от 1713 година. Самият храм, вероятно, съществува дълго време и стигна до нас, запазвайки първоначалния си план. Огненият олтар до известна степен отразява древната традиция на изграждане на олтари, обичайна за територията на Азербайджан в Средновековието . Екскурзия до «Гала –Археолого-етнографски музеен комплекс». Посещение на село Гала и етнографския музей на територия от 156 хектара. Запознаване с културата, традициите и занаятите на местното население. Комплексът датира от 3-то хилядолетие преди Христа. След обяд посещение на едно от най-известните и популярни сред туристите места на „Вечния пламък” е хълмът Янардаг, на чийто склон от древни времена гори природен газ. Огнените езици обхващат земята на около 10 метра в диаметър и парят прекалените смелчаци, осмелили се да ги приближат. Следобяд посещение на Културния център Гейдар Алиев. Той представлява комплексно съоръжение, включващо конгресен център, музей, изложбени зали и административни офиси. Дизайнът на сградата е забележителен с това, че в екстериора няма нито един прав ъгъл. Проектът е разработен от легендарната жена архитект Заха Хадид през 2007 г. Свободно време. Нощувка.

ден6
6 ден 14.07.2020 /ВТОРНИК/ Баку –Киев

Закуска /сух пакет/. Трансфер до летището в 6 ч. Полет към Киев в 8.45 ч. Кацане около 11.00 часа местно време. Посрещане от местната туристическа фирма партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. След обяд обзорна екскурзия в центъра на Киев /3 часа/ с местен екскурзовод на руски език. По време на тази екскурзия ще се потопим в духа на стария Киев и ще усетим ритъма на съвременния живот. Ще посетим Владимировския събор /мощите на св. Варвара/. Ще видим Университета Т. Шевченко, Киевския оперен театър, Златната врата, Софийския събор, Михайловския площад. Ще посетим Михаловския събор /един от най-старите манастири в Киев/, Паметника на княгина Олга и братята Кирил и Методий, Андреевската църква, паметникът на Богдан Хмелницки – казашки хетман. Нашата екскурзия ще продължи с разглеждане на Площада на независимоста /Майдана/, Речната гара, Фуниколярът, Контрактовия площад. По-късно ще посетим крайбрежието на Днепър, монумента „Родина-майка“. И поглед към бижуто на града Киевско –печорската лавра. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ден7
7 ден 15.07.2020 /СРЯДА/ - Киев

Закуска. Преди обяд екскурзия до Киевско –печорската лавра – център на православната вяра, люлка на монашеството в древна Русия и паметник на ЮНЕСКО: обзорна обиколка в целия комплекс.Това е един от най-старите пещерни манастири, посветен на Св. Богородица, разположен на брега на р. Днепър. Комплексът заема площ от около 28 хектара, с повече от 100 архитектурни паметника. Разделен е на две части: Долна и Горна Лавра. Тук се намират нетленните мощи на редица светци и монаси. След разглеждане на лаврата ще посетим Жемчужина Печерска- историческия център на Киев. Това е кварталът на Киевското благородство построен в началото на 19-ти век. Ще видим такива необичайни сгради като – „Къщата с химерите“, „Домът на плачещите вдовици“, „Шоколадения дом“, бившия „Институт за благородни девици“, Националната банка на Украйна и др. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ден8
8 ден 16.07.2020 /ЧЕТВЪРТЪК/ Киев-София

Закуска. Преди обяд свободно време за самостоятелно разглеждане на Киев. Освобождаване на хотела в 12 часа. Трансфер в 15.00 до летище Бориспол. Полет до София в 18.00 ч. Кацане на летище София в 19.55 ч.

Цената включва:

 • Самолетни билети с включени всички летищни такси: София- Киев, Киев-Баку, Баку-Киев, Киев -София
 • Трансфери: 6 трансфера - летище Киев –хотел, хотел летище Киев, летище Баку-хотел, хотел-летище Баку и летище Киев –хотел, хотел летище Киев
 • 4 нощувки със закуски в хотел 4* в Баку
 • 3 нощувка със закуска в хотел 3* или хотел 4* в Киев
 • Всички екскурзии по програмата
 • Екскурзоводско обслужване от представител на фирмата през целия период на екскурзията
 • Местен екскурзовод на руски език в Азербайджан и Украйна по време на екскурзиите.
 • Медицинска застраховка с лимит 5000 евро и местен туристически данък по време на целия тур

Цената не включва:

 • Виза за Азербайджан около 60 лв
 • Вечеря във фолклорен ресторант в Баку 25 евро
 • Вечеря във фолклорен ресторант в Киев 25 евро
 • Всички входни такси на посещаваните обекти