Екскурзия до остров Егина, Неа Макри и Атина - 3 Days

Тридневна самолетна екскурзия до остров Егина, Неа Макри и Атина

Цена: 429 лв.

Дати:  30.10. – 01.11.2020                                                     3 дни, 2 нощувки

ден1
1 ден 30.10.2020 (петък)

Среща на летище София в 5.00 ч. Терминал 2 за полет до Атина в 6.45 с полет на Ryanair. Кацане около 8.10 часа. Посрещане от местен представител с български език. Екскурзия с луксозен мини бус до Неа Макри – манастира “Благовещение“ и поклонение пред мощите на св. Ефрем Нови. Отпътуване към центъра на Атина. Панорамна обиколка с автобус на забележителностите в центъра на Атина – Арката на Адриан и Храмът на Зевс Олимпийски, олимпииския стадион, паметника на Байрон, площад Синтагма и Парламента. Продължаваме /с автобуса/ по ул. “Панепистимиу” и преминаваме край Атинската трилогия – сградите на Академията, Университета и Националната библиотека, продължаваме към площад Омония. Кратка спирка в подножието на Акропола и по ул. “Пиреос” се предвижваме до Пирея. Настаняване в хотела около 13.30 часа. Почивка и освежаване до 16 часа. Следва пешеходна разходка в Пирея. Църквата „Св. Константин и Св. Елена“, градския театър, Пристанището на Пирея, църквата Св. Троица. Нощувка.

ден2
2 ден 31.10. 2020 (събота)

Отплаване с ферибот от Пирея, Атина за остров Егина в 8.20 ч. /около 1 час и петнадесет минути./ Придвижване с такси /около 7 км / от пристанището до манастира. Поклонение в манастирите на о. Егина – женския манастир “Св. Троица”, където са чудотворните мощи на “Св. Нектарий Егински”, един от най-обичаните съвременни светци, разглеждане на новата църква до манастира, посветена на Св. Нектарий, гроба и килията на Св. Нектарий, чудния полилей в храма на манастира. По желание посещение на манастира „Хрисолеонтиса“ с чудотворната икона на Божията майка, пред която Св. Нектарий се е молил многократно.

Връщане в гр. Егина, столицата на о. Егина. Свободно време за обяд по крайбрежната улица и покупки на известния шам фъстък от остров Егина. Възможност за плаж. Отплаване за Пирея в 18.15 часа. Нощувка.

ден3
3 ден 01.11.2020 (неделя)

Закуска. Освобождаване на стаите около 11.00 часа. С метрото се предвижваме до центъра на Атина. Пешеходна разходка в гръцката столица. По желание посещение на Акропола. Връщане в хотела за багажа към 18 часа. С градски автобус се отправяме към летището за полет към София в 22.35 ч. Кацаме в София около 23.55 ч.

Цената включва:

  • полет със самолет на Ryanair с включени всички летищни такси - с право на ръчен багаж с размери 40/20/25-малка раница или чанта
  • екскурзия до Неа Макри и центъра на Атина
  • двe нощувки в хотел 2* в Пирея
  • една закуска
  • екскурзоводско обслужване през целия престой в Гърция
  • здравна осигуровка с лимит на отговорност 10000 евро

Цената не включва:

  • Автобус летище Пирея- летище Атина - 6 евро
  • Ферибот Пирея остров Егина –Пирея 16 евро в двете посоки
  • Такси пристанище остров Егина –манастира Св. Нектарий и обратно 5-6 евро
  • Входен билет за Акропола 20 евро /по желание/