Екскурзия до Одрин

Еднодневна, цена 36 лв.                                                                                               03.11.2018 събота                

ден1
1 ден 03.11.2018 (събота)

05:00 ч. Отпътуване от паркинга зад Стария театър. Около 08:00 ч. пристигане в Одрин. Основан през 6-ти век преди новата ера от тракийското племе „Одриси“, начело с цар Терес. Посещение на хълма „Айваз баба“, свързан с българската история по време на Балканската война. Запазена е част от легендарната одринска крепост, въпреки че се е смятала за непревземаема, тя пада през нощта на 13.03.1913 г., благодарение на Втора българска армия начело с ген. Никола Иванов.
Посещение на българската църква Св. Георги и разглеждане на етнографската експозиция към църквата. Църквата е построена през 1880 г. от майстор Костадин Арнаудов. По-късно църквата запада и почти загива, но днес е обновена и е символ на българщината в Одринска Тракия. Свободно време за пазаруване в хипермаркета „Кипа“ или новия мол. Посещение на другата българска църква „Св. Константин и Св. Елена“. Построена е през 1869 с дарения от населението на Одринска Тракия, от майстор Константин Казаков. В двора и са погребани офицери загинали по време на Балканската война. Свободно време в центъра на Одрин с възможност за разглеждане на голямата джамия “Селиме“. Джамията е дело на най-великия турски архитект Мимар Синан, тя е с най-големия купол на джамия в Турция /31.9м/. Свободно време за пазаруване в Затворения пазар и многото магазинчета в съседните улички. Посещение на прекрасната природна забележителност “Триречието“, местността където се вливат една в друга трите български реки – Арда, Марица и Тунджа. Около 17:00 ч. отпътуване за България. Преминаване на турско-българската граница и пристигане в Ст. Загора около 21.00 часа.

Цената включва:

  • Транспорт по маршрута с туристически автобус или микробус;
  • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина;
  • Водач от фирмата по време на пътуването.