Екскурзия до Йордания - 4дни

Четиридневна самолетна екскурзия до Йордания – Акаба, Петра, пустинята Вади Рам

01.12.2019-04.12.2019                                                    Цена 544 лв.                                

ден1
Първи ден: София - Акаба

Среща на летище София в 15.30 ч. Отпътуване с редовен полет на авиокомпания Ryanair до Акаба в 17.20 ч. Пристигане в Акаба около 20.30 ч. Посрещане на летището от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела в Акаба, настаняване. Нощувка.

ден2
Втори ден: Акаба

Закуска. Свободно време за плаж. Възможност за разходка с корабче с прозрачно дъно за разглеждане на прекрасното морско дъно, изпълнено с разноцветни корали и колоритни тропически риби. Нощувка.

ден3
Трети ден: Акаба- Петра –Акаба 250 км

Закуска. Целодневна екскурзия в скалния град Петра. Едно незабравимо посещение на столицата на набатейците, заселили се тук преди повече от 2000 год. Безспорно най-голямото чудо в Йордания и едно от седемте нови чудеса в света. Отличава се със сградите си, издълбани в скалите, откъдето произлиза и гръцкото му име: petra - камък. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (Долината на Мойсей) Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1 км., обграден от големи отвесни скали. Ще видим многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатър със 7 000 места, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Над комплекса се извисява манастирът „Ад Деир“, до който се стига по 800 стъпала.

Очаква Ви дълго ходене /около 3-4 часа/ през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки. Връщане в хотела в Акаба. Нощувка.

ден4
Четвърти ден: Акаба- Вади Рам - София

Закуска. Свободно време за покупки и разходка в центъра на Акаба. Освобождаване на хотела в 12 ч. След обяд екскурзия до пустинята Вади Рам, известна още като Лунната пустиня, пътешествие далеч от цивилизацията с джип сафари . „Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал Лорънс Арабски цветния каньон, през който се минава. Голяма част от филма на Дейвид Лийн „Лорънс Арабски” е сниман тук и всъщност самият той е живял по тези места по време на Арабското въстание. Ще имате възможност да се насладите на разходка с камила (по желание ). Следва спирка в бедуинско селище или директно в пустинята, ще опитате чай с кардамон и местни закуски. Трансфер до летище Акаба. Директен полет Акаба-София в 20.05. Кацане на летище София около 23.30 ч.

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Акаба - София с полет на авиокомпания Ryanair;
 • 1 брой ръчен багаж с размери до 40х20х25 см;
 • 3 нощувки в хотел по избор 3*/Al Qidra Hotel & Suites Aqaba/ или подобен със закуска в Акаба;
 • Трансфер Летище –хотел Акаба-Летище
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро
 • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • Доплащане за 4*хотел /Days Inn Hotel & Suites, Aqaba или подобен/ -100 лв
 • Джип тур в пустинята Вади Рам - 45 евро
 • Целодневна екскурзия в скалния град Петра с включен обяд и екскурзовод на руски език - 120 евро
 • Лични разходи;
 • Priority boarding - Приоритетно качване в самолета и 2 чанти ръчен багаж. Една се вмества под седалката пред Вас и друга (не повече от 10 кг и размери 55х40х20 см), която може да се съхранява в шкафа над местата. Цената е от около 20 лв. в посока в зависимост от датата на резервиране.